Köttfärspirog med pizzasallad

Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
3
Köttfärspirog med pizzasallad

Köttfärsfylld pirog som enkelt görs med hjälp av en pajdeg. Rulla ut degen och fyll den med färsen som stekts tillsammans med lök, tomatpuré och majs. Grädda den sedan i ugnen tills pirogen får en fin gyllenbrun färg. Servera med syrlig pizzasallad och middagen är serverad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2018

Köttfärspirog med pizzasallad

Ingredienser

4 portioner

Pirog

1   rödlök
ca 500 g  blandfärs
1 msk  olja
1/2 dl  tomatpuré
1/2 dl  vatten
salt
peppar
1   burk majskorn (à 340 g)
250 g  färsk rund pajdeg

Pizzasallad

300 g  vitkål
1 msk  olja
1 msk  vitvinsvinäger
1 tsk  salladskrydda

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Riktigt bra med pajdeg till pirog. Jag delade degen i bitar så att det blev flera små piroger istället för en hel. Pizzasalladen hoppade jag över och ringlade istället lite kebabsås över.

Magnus

2021-07-21

Rätt smaklös, jag blandade i en buljongtärning och samban oelek.

Diana

2018-12-03

mmmm!

Simon

2018-11-15

Näringsvärde per portion

Energi2664 KJ / 638 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater43 g
Protein30 g

Testa liknande recept

Empanadas
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelpiroger med citron och kardemumma
Betyg 3.3 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tacotoast
Betyg 3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Piroger fyllda med köttfärs
Betyg 2.9 av 5.
421 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Piroger fyllda med köttfärs eller skinka
Betyg 3.5 av 5.
195 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizza med kalkon och vitkål
Betyg 4 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga