Köttfärspirog med pizzasallad
Köttfärsfylld pirog som enkelt görs med hjälp av en pajdeg. Rulla ut degen och fyll den med färsen som stekts tillsammans med lök, tomatpuré och majs. Grädda den sedan i ugnen tills pirogen får en fin gyllenbrun färg. Servera med syrlig pizzasallad och middagen är serverad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2018
Ingredienser
4 portioner
Pirog
1 rödlök
ca 500 g blandfärs
1 msk olja
1/2 dl tomatpuré
1/2 dl vatten
salt
peppar
1 burk majskorn (à 340 g)
250 g färsk rund pajdeg
Pizzasallad
300 g vitkål
1 msk olja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk salladskrydda
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2664 KJ / 638 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater43 g
Protein30 g
Kommentarer
Riktigt bra med pajdeg till pirog. Jag delade degen i bitar så att det blev flera små piroger istället för en hel. Pizzasalladen hoppade jag över och ringlade istället lite kebabsås över.
Magnus
2021-07-21Rätt smaklös, jag blandade i en buljongtärning och samban oelek.
Diana
2018-12-03mmmm!
Simon
2018-11-15