Köttfärspiroger
De här köttfärspirogerna gillar barnen! De går bra att förbereda och är lätta att ta med på utflykt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2012
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 förp hela tomater (à 400 g)
500 g nötfärs
1 msk olja
1 köttbuljongtärning
1 tsk torkad oregano
1 1/2 dl riven ost
salt och peppar
1 förp färdig pizzadeg (à 550 g, familjepizza)
1 ägg
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: uteslut den färdiga pizzadegen och gör egen på glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: uteslut den färdiga pizzadegen och gör egen laktosfri deg.
Gör mjölkproteinfri: uteslut den färdiga pizzadegen och gör egen utan mjölk. Uteslut osten.
Gör äggfri: uteslut ägget och pensla ev med mjölk.
Klimatanpassa
Välj blandfärs istället för nötfärs/välj kycklingfärs istället för nötfärs, vilket ger en halvering/80 % minskning av klimatpåverkan från maträtten. För ännu lägre klimatpåverkan minska mängden färs och tillsätt kokta bönor.
Gör så här
Näringsvärdet är beräknat per portion (2 st piroger per portion).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2528 KJ / 602 kCal
Fett26.2 g
Salt2 g
Kolhydrater51.5 g
Protein42.4 g
Kommentarer
Jättegoda. Det går lika bra med vegetarisk sojafärs och grönsaksbuljong.
Lisa
2023-03-17Jättegoda
Eivor
2020-06-28Ska pröva med pizzadeg nästa gång och hoppas på ett bättre resultat,. För säkerhetens skull blir de nog att köpa färdig pizzabotten :)
Monica
2017-02-16