Köttfärssås med linser
Laga en billigare köttfärssås med linser. Den är en variant på familjefavoriten där en del av köttfärsen byts ut till linser och morötter, en enkel match att göra maten lite grönare. Köttfärsåsen blir saftig och smakrik och ger växtbaserade proteiner. Koka ihop, servera med spaghetti och toppa med parmesan och rucola.
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 morötter
250 g nötfärs
2 msk olja
1/2 dl tomatpuré
500 g krossade tomater
1 förp kokta linser (à 380 g)
2 1/2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1/2 tsk torkad oregano
1/2 tsk torkad timjan
1 msk kinesisk soja
salt
svartpeppar
4 port spaghetti
Vid servering
finriven parmesan
rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2306 KJ / 551 kCal
Fett13 g
Salt3.5 g
Kolhydrater71 g
Protein31 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Otroligt gott och bra recept, perfekt i matlådan.
Maria
2024-08-14Supergott, tryckte på med lite extra peppar och örter!
Jonas
2023-09-21Gott! Tillsätt gärna lite chili för mera bett
Anne
2023-07-09