Köttkorv med vitlöksrostad rotfruktspuré
![Köttkorv med vitlöksrostad rotfruktspuré](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16819/cf_259/kottkorv_med_vitloksrostad_rotfruktspuré.jpg)
Köttkorv med vitlöksrostad rotfruktspuré är en snabblagad och klassisk rätt. Purén gör du av rotmos, crème fraiche, lök, vitlök och citronsaft. Koka köttkorven och servera rotfruktspurén toppad med stekt rimmat fläsk och kanske senap och pickles.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008
![Köttkorv med vitlöksrostad rotfruktspuré](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16819/cf_259/kottkorv_med_vitloksrostad_rotfruktspuré.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 kokta köttkorvar (à ca 400 g)
2 - 3 schalottenlökar
2 - 3 vitlöksklyftor
1 - 1 1/2 msk grovhackad timjan eller rosmarin
2 förpackningar färdigt rotmos (à ca 500 g)
2 - 2 1/2 msk färskpressad citronjuice
2 - 2 1/2 msk crème fraiche
salt och peppar
250 g skivat rimmat fläsk
ca 1/2 tsk malen kryddpeppar
ev 2 1/2 msk hackad persilja
olja till stekning
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på korven och rotmoset.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Hemma gillar ingen rotmos så vi körde med hemlagat potatismos i stället. Mixa lök med cremefraiche och blanda med moset.
Anna
2008-02-05