Kouign-amann – Smördegskaka
![Kouign-amann – Smördegskaka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_228682/cf_259/kouign-amann_–_smordegskaka.jpg)
Kouign-amann är ett lyxigt franskt bakverk från kustregionen Bretagne. Namnet betyder ungefär “smörtårta” på det lokal språket och är gjord på karamelliserad smördeg. Baka dessa frasiga och smöriga knyten och du kommer inte att ångra dig!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021
![Kouign-amann – Smördegskaka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_228682/cf_259/kouign-amann_–_smordegskaka.jpg)
Ingredienser
8 portioner
400 g frysta smördegsplattor
mjöl (till utbakning)
1 1/2 dl strösocker
1 msk flingsalt
smör (till formarna)
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg och glutenfri mjölmix till utbakning.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smördeg och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av smördeg och matfett.
Gör så här
Tips
Har du ingen muffinsplåt hemma går det bra att göra i muffinsformar på en plåt.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Låter gott men att jäsa i bara 15 minuter låter optimistiskt med tanke på att det inte finns någon jäst i receptet. 😀
Jacob
2024-03-22