Krabba med mangosalsa på friterat rispapper
Det här snygga tilltugget blir en kioskvältare på vilken middagsbjudning som helst. Fräsch mangosalsa med avokado läggs på friterat rispapper, en sensation bara det, och toppas med en underbar sojamajonnäs samt en bit krabba eller hummer. Hugg in!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014
Ingredienser
20 portioner
200 g krabb- eller hummerkött
färsk koriander till garnering
Mangosalsa
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 mango
1/2 gurka
1 avokado
färskpressad juice av 1 lime
2 msk hackad koriander
1 krm salt
1 krm peppar
Sojamajonnäs
1 äggula
1 msk risvinäger
2 dl neutral olja
1 msk japansk soja
1/2 krm salt
Friterat rispapper
4 stora rispapper
2 l rapsolja
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi333 KJ / 78 kCal
Fett6 g
Salt0.14 g
Kolhydrater4 g
Protein2 g
Kommentarer