Kräft- och fiskpanna med dill och tomat
![Kräft- och fiskpanna med dill och tomat](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_38242/cf_259/kraft-_och_fiskpanna_med_dill_och_tomat.jpg)
Denna fiskpanna är en krämig och smakrik middagsrätt. Sejfilén kombineras bra ihop med kräftstjärtar, tomater och dill. Servera ihop med nykokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2011
![Kräft- och fiskpanna med dill och tomat](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_38242/cf_259/kraft-_och_fiskpanna_med_dill_och_tomat.jpg)
Ingredienser
4 portioner
400 g sejfilé
900 g potatis
Sås
1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
1 gul lök
1 msk olja
1 1/2 dl lag från kräftor
2 1/2 dl mellangrädde
1 msk majsstärkelse (Maizena)
4 tomater
2 msk hackad dill
1 citron
salt och peppar
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfri grädde.
Mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2259 KJ / 540 kCal
Fett19.7 g
Kolhydrater46.5 g
Protein43.4 g
Kommentarer
Lade till hummerfond och tomatpuré. Potatis o ärtor till. Blev gott.
Jenny
2023-06-21Använde en paket frysta kräftor som inte gick åt på kräftskivan. Använde lagen därifrån också, blev jättegott,!
Karin
2022-01-13Jätte gott! men behövdes lite mer smak.
Malin
2011-09-19