Kräftpanna med kantareller

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
3
Kräftpanna med kantareller

Du får en härlig känsla av sommar när du serverar den här spektakulära kräftpannan. Kantareller och färskpotatis sveps in i grädde med smak av kummin och får sällskap av lyxiga kräftstjärtar och hackad dill.

Kräftpanna med kantareller

Ingredienser

4 portioner
500 g  färsk- eller delikatesspotatis
300 g  kantareller
200 g  små färska lökar eller steklökar
2 msk  smör
1 krm  krossad hel kummin
salt
nymalen vitpeppar
2 dl  vatten
1/2   hönsbuljongtärning
2 1/2 dl  mellangrädde
2   burkar kräftstjärtar i lag (à 360 g)
1/2 dl  hackad dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Supergott. Jag använde champinjoner i stället för kantareller också väldigt gott.

Tove

2023-10-13

Det här är en favorit. Låter som en ganska mysko kombo när man läser ingredienslistan men det är jättgott!

Cecilia

2021-03-24

Fantastiskt gott och oförskämt enkelt!

Jacob

2014-09-06

Testa liknande recept

Kantarell- och kräfttoast
Betyg 3.1 av 5.
68 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämiga kantareller
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Norrländsk renskavsgryta
Betyg 4 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Minipajer med Västerbottensost
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Högrevsgryta med sidfläsk och kantareller
Betyg 4.5 av 5.
154 personer har röstat
Över 60 min att tillaga