Kräftpasta med citron och pumpakärnor
Här serveras en briljant kombination av pasta, kräftor och citron. Smaken som gör det lilla extra är den färska citrusfrukten. Genom att riva skalet och pressa en skvätt av saften i kräftsåsen gör att du får en utmärkt balans mellan sälta och det syrliga. Avnjut med pasta och pumpakärnor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port spaghetti
150 g salladsärtor
1 gul lök
1 ask färsk dill (à 20 g)
2 burkar kräftstjärtar i lake (à 360 g)
1 msk olivolja
2 dl vispgrädde
kräftspad
1/2 citron
salt och peppar
1 dl pumpakärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2822 KJ / 674 kCal
Fett34 g
Salt3.21 g
Kolhydrater58 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Går det inte att skriva ut receptet på skrivare från appen? Vet, vi det är onödigt, men ibland passar det ☺️
Johan
2021-12-08Hej Johan! Nej,i dagsläget kan man inte skriva ut recept från appen. Men man kan skriva ut från webben även om man surfar från en mobil. Så lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2021-12-09Det står både solroskärnor och pumpafrön omvartannat i receptet. Vilket ska det vara? Om det är enligt bilden är det pumpafrön.
Helén
2018-07-17Hej Helén! Oj så tokigt det blev här. Vi har nu ändrat såklart och det är pumpakärnor vi menar. Ber om ursäkt! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-07-20