Kräftpasta med saffran och salladsärtor
Krämig kräftpasta med en underbar smak av saffran. Koka ihop en smarrig gräddsås med vitlök, saffran och kräftlake som ger rätten en härligt intensiv havssmak. Den vackert gula kräftsåsen vänds med spaghetti och toppas med mangold och knapriga salladsärtor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2016
Ingredienser
2 portioner
2 port spaghetti
150 g salladsärtor
1 vitlöksklyfta
1 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
1 msk olja
1/2 g saffran
2 dl vispgrädde
1 dl lake från kräftorna
1 tsk majsstärkelse
65 g röd mangold
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3609 KJ / 869 kCal
Fett49.5 g
Salt3.29 g
Kolhydrater58.4 g
Protein44.9 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer