Kräftsallad med dillvete och pepparrotsyoghurt
Hälsosam sallad med kräftor, dillvete och pepparrotsyoghurt. Till kräftsalladen använder du ägg, matvete, rädisor, sallad, sugar snaps, dill och pepparrotskräm. En snabblagad och energirik måltid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2011
Ingredienser
4 portioner
3 dl matvete (gärna dinkel)
3 ägg
2 förp kräftstjärtar i lake (à 170 g i nettovikt)
1 rödlök
1 knippe rädisor
1 romansallad
1 citron
1 msk färskpressad citronjuice
100 g sugarsnaps
1/2 dl hackad dill
2 msk olivolja
salt och peppar
Pepparrotskräm
2 dl matyoghurt (10%)
2 msk pepparrot på tub
1 tsk honung
1 krm salt
1 krm peppar
För alla
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: ersätt matyoghurt med laktosfri medelhavsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3041 KJ / 727 kCal
Kommentarer