Kräftsnittar med kronärtskocka och tomat
En lyxig förrätt som går snabbt att tillaga. Blanda kräftsnittar och kronärtskocka i crème fraiche med basilika, tomatpesto och lite citron. Klicka sedan ut den goda röran på det rostade ciabattabrödet. Hyvla över parmesanost före servering.
Ingredienser
4 portioner
1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
1 burk kronärtskockshjärtan (à 290 g)
2 dl lätt crème fraiche
1 kruka basilika (spara några blad till garnering)
1 msk tomatpesto
1 tsk pressad citronsaft
salt och peppar
2 ciabattabröd
parmesan
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre). Uteslut parmesanosten. Byt ut tomatpeston mot soltorkad tomatcreme.
Gör så här
Tips
Prova att byta ut kräftstjärtarna mot räkor eller rökt lax.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1133 KJ / 271 kCal
Fett0 g
Kommentarer
ja det här var en bubblare! smarriga smaker som tillsammans blev ännu smarrigare!
Katrina
2011-03-14Utsökt gott! föredrar fäska kräftor,skall pröva med lax nästa gång.
Monica
2008-02-11