Kräftsoppa (grundrecept)
En fantastiskt smakrik och mustig kräftsoppa! Förutom de goda kräftorna är det vitt vin, dill och fänkål som sätter smak på den lena soppan. God som förrätt tillsammans med en bit bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019
Ingredienser
4 förrättsportioner
1 1/2 kg kokta frysta eller färska kräftor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 fänkål (ca 150 g)
2 msk matolja
2 msk tomatpuré
1 krondill (eller 4 dillstjälkar)
1 dl torrt vitt vin eller vitt matlagningsvin
1 fiskbuljongtärning
10 dl vatten
5 dl vispgrädde
1/2 krm cayennepeppar
salt (eventuellt)
2 tsk majsstärkelse
Till servering
dill
4 skivor rostat bröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen och brödet. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Receptet uppdaterat juli 2024.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi0 KJ / 0 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater0 g
Protein31 g
Kommentarer
Perfekt i min smak o perfekt för dem jag bjuder
Elisabeth
2024-06-08Skulle vilja säga att soppan räcker till 2 personer såvida det inte är tänkt som förrätt. Det var så gott så jag åt upp nästan allt själv ;)
Katarina
2023-10-07Perfekt recept för att ta hand om kräftskalen. Vansinnigt gott!
Åsa
2023-08-02