Kräftsoppa (grundrecept)

Betyg 4.3 av 5.
28 personer har röstat
5
Kräftsoppa (grundrecept)

En fantastiskt smakrik och mustig kräftsoppa! Förutom de goda kräftorna är det vitt vin, dill och fänkål som sätter smak på den lena soppan. God som förrätt tillsammans med en bit bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019

Kräftsoppa (grundrecept)

Ingredienser

4 förrättsportioner
1 1/2 kg  kokta frysta eller färska kräftor
1   gul lök
1   vitlöksklyfta
1/2   fänkål (ca 150 g)
2 msk  matolja
2 msk  tomatpuré
1   krondill (eller 4 dillstjälkar)
1 dl  torrt vitt vin eller vitt matlagningsvin
1   fiskbuljongtärning
10 dl  vatten
5 dl  vispgrädde
1/2 krm  cayennepeppar
salt (eventuellt)
2 tsk  majsstärkelse

Till servering

dill
4   skivor rostat bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen och brödet. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Receptet uppdaterat juli 2024.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Perfekt i min smak o perfekt för dem jag bjuder

Elisabeth

2024-06-08

Skulle vilja säga att soppan räcker till 2 personer såvida det inte är tänkt som förrätt. Det var så gott så jag åt upp nästan allt själv ;)

Katarina

2023-10-07

Perfekt recept för att ta hand om kräftskalen. Vansinnigt gott!

Åsa

2023-08-02

Näringsvärde per portion

Energi0 KJ / 0 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater0 g
Protein31 g

Testa liknande recept

Kräftsoppa
Betyg 2.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kräftlag
Betyg 4 av 5.
44 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cajun-kryddade "svenska" kräftor
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kräfttimbal i gelé med ruccolasås
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Runes heta kräftor
Betyg 4.6 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomatrisotto med kräftor
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga