Krämig äppelsill från grunden
En frisk och krämig sill med många olika konsistenser. Äpple ger fräsch syra och sellerin bidrar med gott krisp. En ny favorit på midsommarbordet!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017
Ingredienser
8 portioner
1 dl äppelcidervinäger
1 dl strösocker
1 dl vatten
2 burkar inläggningssill (à 420 g)
1 litet syrligt äpple (gärna aroma)
1 selleristjälk
1 dl gräddfil
1/2 dl majonnäs
1 msk finrivet citronskal
2 msk finskuren gräslök
1 msk honung
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1897 KJ / 453 kCal
Fett30 g
Salt6.81 g
Kolhydrater29 g
Protein17 g
Kommentarer
Hade slut honung hemma men blev jättegod ändå!
Maria
2024-04-02Alla gäster gav denna sill högsta betyg. Den bästa jag gjort. Fräsch!
Ingrid
2022-06-29