Krämig baba ganouj- grillad aubergineröra
Himmelskt god aubergineröra, som kan göras på både majonnäs och tahini. Med en fräsch smak av både vitlök och citron passar den perfekt som tillbehör, dippsås eller som del av en buffé.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018
Ingredienser
ca 3 dl
2 auberginer (2 auberginer motsvarar ca 300 g)
3 vitlöksklyftor
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk tahini eller majonnäs
1 tsk salt
Till garnering
granatäppelkärnor
persilja till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi332 KJ / 80 kCal
Fett3 g
Salt2.34 g
Kolhydrater7 g
Protein4 g
Kommentarer
Jag delar på hälften med skärsidan ner (utan aluminium) i 30 min. En timme låter alldeles för länge.
Mandy
2019-10-03Tyvärr blev det inte som förväntat. Kanske var 1h för länge i ugn?
Hanna
2019-09-17