Krämig biffgryta med majrova och timjan
Majrova funkar ypperligt i grytor, och här sällskapas den av minutbiff. Den får en krämig karaktär tack vare vispgrädden, och ihop med potatis och en syrlig tomatsallad har du en favorit på matbordet!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Gryta
300 g majrova
1 rödlök
600 g minutbiff
1 msk olivolja
1/2 kruka timjan
2 tsk majsstärkelse
2 dl mjölk
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 kycklingbuljongtärning
1/2 citron
salt
peppar
Tomatsallad
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1/2 ask solrosskott (à 100 g)
1 tsk rödvinsvinäger
1/2 msk olivolja
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Stek majrovan först, så att den får lite färg. Lyft upp på en tallrik och lägg tillbaka i pannan när köttet fått färg.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2873 KJ / 687 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein41 g
Kommentarer