Krämig cannellinipasta med valnötter
Minst en pasta i veckan behövs, känner vi. Extra plus om den är krämig, vilket denna som tur är. Smakexplosion utlovas när vitlök, rosmarin, vitt vin och grädde får kombineras. Ät och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2023
Ingredienser
4 portioner
Sås
1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
1 gul lök
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad rosmarin
2 1/2 dl vitt matlagningsvin
1 dl naturella valnötter
2 1/2 dl vispgrädde
salt
peppar
65 g babyspenat
4 port pasta (gärna rigatoni)
2 förp bellaverde (à 200 g)
400 g romanticatomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2943 KJ / 702 kCal
Fett34 g
Salt1 g
Kolhydrater73 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket trist färg på såsen. Smutsvit. Helt smaklös maträtt. Behövs ösas i mycket mer av kryddorna. Blärk, vad trist!
Malin
2024-02-06Mycket smaklös maträtt tyvärr. Behövs mycket mer kryddning.
Malin
2024-02-06Ganska smaklöst
Lisa
2022-10-16