Krämig carbonara

En härligt krämig carbonara med krispigt stekt bacon, parmesanost och len grädde som toppas att nymalen svartpeppar och rucola. Lika god en fredagskväll eller som till lyxlunch på helgen.

Ingredienser
4 portioner
4 port spaghetti
2 förp bacon (à 140 g)
4 ägg
1 dl vispgrädde
2 dl riven parmesan
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
Till servering
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3132 KJ / 747 kCal
Fett46 g
Salt3.6 g
Kolhydrater49 g
Protein33 g
Kommentarer
Jag tog bara äggulor och lite extra grädde. Blev kanon!
Susanne
2025-04-23Undrar varför inte ICA bemöter när det är så många kommentarer om hela ägg alt. bara gulorna.
Susanne
2025-04-23Tycker det här är ett snabbt och smidigt recept. Kör riven Ica basic ost och Icas strimlade skinka, tycker det smakar tillräckligt lika.
Richard
2025-04-04