Krämig carbonara
![Krämig carbonara](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/s3xwefear9kaybmvulme.jpg)
En härligt krämig carbonara med kripsigt stekt bacon, parmesanost och len grädde som toppas att nymalen svartpeppar och rucola. Lika god en fredagskväll eller som till lyxlunch på helgen.
![Krämig carbonara](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/s3xwefear9kaybmvulme.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 port spaghetti
2 förp bacon (à 140 g)
4 ägg
1 dl vispgrädde
2 dl riven parmesan
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
Till servering
65 g rucola
För alla
Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Receptet uppdaterat mars 2024.
Gör så här
Tips
Servera gärna med en extra äggula.
Letar du billig vardagsmat? Här finns fler recept på billig mat!
Letar du billig vardagsmat? Här finns fler recept på billig mat!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3132 KJ / 747 kCal
Fett46 g
Salt3.6 g
Kolhydrater49 g
Protein33 g
Kommentarer
Blev perfekt med hela ägg snåla inte med parmesan
Magnus
2024-07-19HARAM
Lucinda
2024-07-12Nej, även fast jag använde äggulor och INTE hela ägg som står i receptet så blev det grynigt och ganska tråkig konsistens. Skulle inte gå så långt att kalla det oätligt, men den blev definitivt inte krämig. Skulle testa att ta 2,5dl grädde istället och bara två äggulor. Det är ju ändå inte en äkta carbonara.
Sofie
2024-07-05