Krämig citronrisoni
Enkelt, krämigt och tryggt är tre ord som beskriver denna härliga rätt! Den tillagas som en risotto men med pastasorten risoni där rivet citronskal och parmesanost sätter smaken.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024
Ingredienser
6 portioner
1 schalottenlök
2 msk smör
250 g risonipasta
2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond
8 dl vatten
1 dl vispgrädde
2 msk finrivet citronskal
1 dl riven parmesan
salt
svartpeppar
För alla
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
rätten kan innehålla löpe.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1173 KJ / 280 kCal
Fett13 g
Salt1.4 g
Kolhydrater31 g
Protein8 g
Kommentarer
Vad tror ni om att använda ris i stället för risoni? (Glutenfritt önskas)
Isabella
2024-06-28Så gott! Vi har ätit den tillsammans med kycklingfilé och lax, så smarrigt!
Linda
2024-04-22Riktigt gott och gick snabbt att göra hade ingen kycklingfond hemma så det fick bli kalvfond men det blev gott ändå
Anette
2024-04-17