Krämig citronrisoni

Betyg 4.5 av 5.
31 personer har röstat
10
Krämig citronrisoni

Enkelt, krämigt och tryggt är tre ord som beskriver denna härliga rätt! Den tillagas som en risotto men med pastasorten risoni där rivet citronskal och parmesanost sätter smaken.  

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024

Krämig citronrisoni

Ingredienser

6 portioner
1   schalottenlök
2 msk  smör
250 g  risonipasta
2 msk  konc kyckling- eller grönsaksfond
8 dl  vatten
1 dl  vispgrädde
2 msk  finrivet citronskal
1 dl  riven parmesan
salt
svartpeppar

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
rätten kan innehålla löpe.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Vad tror ni om att använda ris i stället för risoni? (Glutenfritt önskas)

Isabella

2024-06-28

Så gott! Vi har ätit den tillsammans med kycklingfilé och lax, så smarrigt!

Linda

2024-04-22

Riktigt gott och gick snabbt att göra hade ingen kycklingfond hemma så det fick bli kalvfond men det blev gott ändå

Anette

2024-04-17

Näringsvärde per portion

Energi1173 KJ / 280 kCal
Fett13 g
Salt1.4 g
Kolhydrater31 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Risotto med ramslöksolja
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto med salsiccia
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto milanese
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grön ärtrisotto
Betyg 4.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
One pot pasta med salsiccia, sparris och citron
Betyg 4.2 av 5.
43 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Het risoniotto med rostade kikärtor och mozzarella
Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga