Krämig fiskgryta

Kvällens middag bjuder på en delikat fiskgryta där laxen får puttra med grädde, mjölk, potatis, morot och purjolök. Detta är rena, klassiska smaker som passar både stora och små. Servera grytan med nykokt potatis och krispig röd paprika, garnera med nyhackad gräslök och låt det väl smaka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2017

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
2 morötter
1/2 purjolök
1 msk olja
1 msk majsstärkelse
1 1/2 dl vispgrädde
3 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1 dl mjölk
1 röd paprika
4 portionsbitar lax (à 125 g)
salt
cayennepeppar
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2521 KJ / 603 kCal
Fett28.5 g
Salt2.63 g
Kolhydrater48.5 g
Protein34.6 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fantastiskt god fiskgryta! Tog extra morötter & purjolök, lät potatisen koka med i vätskan, la i laxen när några minuter återstod. Lite lyxig känsla då jag bytte ut vattnet mot lika mycket vitt vin & tillsatte räkor. Passar ypperligt som bjudrätt med ett glas vitt vin till👌🏼
Anna
2025-04-17Mums, mums! Dessutom rolig att laga för oss som gillar husmanskost.
Veine
2025-03-17Krämig, lagom kryddig och lättlagad! Följde receptet till punkt och pricka...
Veine
2025-01-06