Krämig fisksoppa med dill och rotfrukter
![Krämig fisksoppa med dill och rotfrukter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_69130/cf_259/kramig_fisksoppa_med_dill_och_rotfrukter.jpg)
En krämig fisksoppa med många vackra färger. Soppan är lättlagad och passar perfekt som värmande lunch eller middag. Servera den härligt doftande soppan tillsammans med nygräddade minibaguetter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2013
![Krämig fisksoppa med dill och rotfrukter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_69130/cf_259/kramig_fisksoppa_med_dill_och_rotfrukter.jpg)
Ingredienser
6 portioner
300 g frysta torsk och laxtärningar
6 minibaguetter fullkorn
5 dl kyld fisk och skaldjurssoppa
5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
550 g frysta rotfrukter
1 ask (à 20 g) färsk dill
salt och peppar
1 citron
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och soppan. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2429 KJ / 578 kCal
Fett23.3 g
Kolhydrater62.9 g
Protein27.3 g
Kommentarer
Smidigt och gott som bas när man har bråttom. Kan piffas till med vad man gillar när man känner för det. Toppas av räkor eller skurna färska sockerärtor T ex.
Marina
2022-09-25Hur många ska det räcka till?
Tom
2021-02-09det värkar lätt lagat
Lena
2014-04-02