Krämig gratäng
![Krämig gratäng](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_177443/cf_259/kramig_gratang.jpg)
Den här supergoda krämiga potatisgratängen kommer snabbt att bli en favorit. Den blir ofantligt fyllig och bastant och serveras förslagsvis till kött och en färgrik sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 1998
![Krämig gratäng](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_177443/cf_259/kramig_gratang.jpg)
Ingredienser
4 portioner
750 g potatis
1 gul lök eller purjolök (1 gul lök motsvarar 1/2 purjolök)
2 vitlöksklyftor
smör till stekning
2 1/2 dl gräddmjölk (lika delar grädde och mjölk)
salt och peppar
1 dl riven ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Var jätte gott! Körde utan grädde alls och kokas lite längre än 10 minuter. Gratängen hölls bra i ugnen tills andra maträtter var klara!
Kimberly
2024-04-02Svårt att veta hur länge den ska vara i ugnen. Blev lite tråkigt att vakta den.
Maria
2023-04-09Hur länge ska den vara i ugnen?
Madeleine
2023-01-22