Krämig kotlett i plommonsås
Kotlett står på kvällens meny! Här med en smakrik plommonsås till där du låter plommonen stekas med kotletterna någon minut på slutet, och sen blandar i grädde och soja. Smidigt när allt tillagas i samma stekpanna! Servera kotletterna med potatis och lite sallad för att få en färgklick till rätten.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2020
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
12 urkärnade katrinplommon
4 skivor benfri tunnskivad kotlett
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 kruksallad
Att ha hemma
2 tsk olja
salt
peppar
1 msk japansk soja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2310 KJ / 551 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater55 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Plommonsåsen var otroligt god, jag tog dubbelt grädde, lite creme fraiche, vinbärsgelé & en halv grönsaksbuljong. Köttet var ju inte det godaste, tänker testa med kycklinglårfilé nästa gång - det blir nog mer smaskens!
Emma
2020-03-12Dubblade såsen, och hade i svart vinbärsgele, blev fantastiskt gott!
Jenny
2020-03-11