Krämig köttfärsgryta med paprika

En krämig köttfärsgryta ligger helt i tiden, särskilt en lite ruggig dag. Denna innehåller allt från paprika, tomatpuré, grädde, buljong och oregano. Detta får puttra ihop med köttfärsen innan grytan är redo att avnjutas ihop med ris och rivna morötter. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2025

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 röd paprika
1 rödlök
500 g nötfärs eller blandfärs
1/2 msk olja
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
2 1/2 dl vispgrädde
1 köttbuljongtärning
1 tsk torkad oregano
2 dl vatten
salt
peppar
3 morötter
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3261 KJ / 778 kCal
Fett45 g
Salt4 g
Kolhydrater55 g
Protein38 g
Kommentarer
Det var mycke gott. Nästa gång minskar på vattnet.
Marianne
2025-04-06Gott hade i lite mer kryddor
Gun
2025-04-04Gott, följde tips och la till mer kryddor, lite paprikapulver och spiskummin.
Louise
2025-04-03