Krämig kycklinggryta med soltorkade tomater

En supegod och enkel kycklinggryta som går fort att tillaga. Stek kycklingen tills den har en perfekt innertemperatur, tillsätt crème fraiche, buljong och soltorkade tomater för att få den mustiga och goda smaken. Servera kycklinggrytan med ris och sockerärtor. Världens bästa kycklingrecept!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2025

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller couscous
ca 600 - 700 g kycklingfilé eller kycklinginnerfilé
1 msk olja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche (gärna fetaost och soltorkad tomat)
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 förp soltorkade tomater (à 200 g)
250 g gröna ärtor eller 150 g sockerärtor (för 4 port)
Gör så här
00:05:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2451 KJ / 585 kCal
Fett13 g
Salt5.6 g
Kolhydrater63 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vilka ingredienser kan man använda om man vill smaksätta naturell créme fraîches istället för att köpa färdig? Och få den lika god som färdig!
Ulrica
2025-04-04Hej Ulrica! Jag tycker att det blir gott med naturell crème fraiche och lite tomatpesto eller soltorkad tomatcrème. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-04-04Varför är det gamla receptet borttaget?
Johan
2025-03-27Hej Johan, Anna & Anna! Nu ska det funka att söka på den Italienska kycklinggrytan igen. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2025-03-28Jag söker oxå det gamla receptet ”Italiensk kycklinggryta”, som nu verkar vara utbytt till detta! Kan man snälla få tillbaka det? :)
Anna
2025-03-26