Krämig matjessill med äpple, rödlök, ägg och smetana
Nu äntligen är det sommar, och då är det dags för det enklaste av det godaste: sillmacka! Först slänger du ihop en härligt krämig sillblandning med äpple, rödlök, ägg och smetana. Sen ”brer” du ut den på ett krispigt knäckebröd. Varsågod och njut.
Ingredienser
4 portioner
2 ägg
1 förp matjessill (gärna delikatessmatjessill, à 270 g)
1/2 grönt äpple
1/2 rödlök
1 dl smetana
salt
peppar
1/2 kruka dill
4 skivor knäckebröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1212 KJ / 290 kCal
Fett19 g
Salt3.26 g
Kolhydrater19 g
Protein10 g
Kommentarer
Supergod, alltid till sillbordet!
Christina
2023-06-15Min favorit bland sillsallader
Jenny
2020-06-18