Krämig pasta med köttbullar
Snabb och lättlagad middag och en trevlig variant på husmanskost. Pastan kokas och blandas med mjölk, smaksatt crème fraiche och tomater. Smarriga köttbullar och gurkstavar blir perfekta tillbehör.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta, gärna fusilloni
ca 600 g färska köttbulle
1 msk smör eller margarin
1 gurka
250 g körsbärstomater
1 dl mjölk
2 dl lätt crème fraiche (franska örter)
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos. Använd laktosfri naturell crème fraiche och krydda extra med örter.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre) och krydda extra med örter.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2693 KJ / 645 kCal
Fett26 g
Kolhydrater64.8 g
Protein34.7 g
Kommentar
Supergott, vi gjorde inlagd gurka, och gjorde egna hemmagjorda köttbullar..
Ronja
2017-11-17