Krämig pasta med vegobacon och soltorkade tomater
En ljuvligt krämig pasta gjord på växtbaserad fraiche, färska champinjoner och soltorkade tomater. Såsen får koka ihop till en krämig härlighet innan du vänder ner körsbärstomater och toppar med stekt vegobacon. Favorit hos alla i familjen!
Ingredienser
4 portioner
Sås
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
250 g färska champinjoner
1 dl strimlade soltorkade tomater i olja
salt
svartpeppar
2 dl växtbaserad fraiche
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 tsk majsstärkelse
250 g körsbärstomater
2 förp vegobacon (à 80 g)
4 portioner pasta , gärna tagliatelle
1/2 kruka basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1985 KJ / 474 kCal
Fett14 g
Salt4.4 g
Kolhydrater62 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer