Krämig pasta risoni med sparris, citron och parmesan

Betyg 4.1 av 5.
33 personer har röstat
6
Krämig pasta risoni med sparris, citron och parmesan

Risoni är ett gott alternativ till ris och perfekt för att göra soppor och sallader lite matigare. I detta krämiga recept serveras den med sparris, citron och nyriven parmesan. Supergott, och dessutom klart på ett kick!

Krämig pasta risoni med sparris, citron och parmesan

Ingredienser

4 portioner
4   port risoni (4 port motsvarar ca 400 g)
1   knippe grön sparris (à ca 250 g)
skal av 1/2   citron
1   schalottenlök
2 1/2 dl  riven parmesan
olivolja (till stekning)
6 - 8 dl  kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
salt
svartpeppar

Till servering

riven parmesan

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör äggfri: kontrollera noga innehållet i risonin. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym tex parmigiano reggiano.Osten kan innehålla löpe.Recept och bild i samarbete med Barilla.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
33 personer har röstat

Kommentarer

Gott och enkelt men! Väldigt otydligt med buljongen, jag var tvungen att hälla av massa vätska, och kryddningen såväl som citronen är alldeles för svag. Kommer testa igen fast med mer krydda och västerbottenost som någon skrev här under.

Miranda

2023-03-26

Skitgott och enkelt! Bytte dock ut buljongen mot svampbuljong och hade i tärnade zucchinin också, och ringlade tryffelolja över. Mums!

Caroline

2021-06-07

Jättegott men kunde varit dubbelt så mycket sparris. Hoppade löken pga allergi och bytte buljongen mot grönsaksbuljong eftersom vi kör vego. Kommer att göras igen!

Yasmin

2021-03-23

Testa liknande recept

Pasta pesto med pinjenötter och färsk basilika
Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta rigatoni al forno med tomatsås och frikadeller
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Yuzumarinerad laxpasta med pesto och pecorino
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Vegolasagne med aubergine och spenat
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pasta farfalle med ärter, bacon och citron
Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga