Krämig polenta
Den italienska majsgröten polenta är ett lent och mättande tillbehör till såväl kött som fisk och grönsaker. Smaksätt det krämiga moset med smör och parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021
Ingredienser
4 portioner
7 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl polenta
40 g smör
2 dl riven parmesan
salt
svartpeppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.
Gör så här
Tips
Servera gärna polentan med riven parmesan och nymalen svartpeppar.
Har du lagat receptet?
Kommentar
vilken typ av polenta är detta som endast ska koka i 3 minuter?
Marita
2023-03-08