Krämig purjopasta med varmrökt lax
Här har vi en snabb men även lyxig och smakrik purjopasta. Pastan kokas enligt anvisningar och då finns gott om tid att förbereda såsen. Såsen består av bland annat färsk basilika, vitlök, citron och purjolök som sedan vänds ihop och serveras tillsammans med den varmrökta laxen
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2022
Ingredienser
2 portioner
2 port pasta (gärna lumaconipasta)
Sallad
1/2 förp babyplommontomater (à 250 g)
1/2 förp basilika (à 20 g)
1/2 msk olivolja
1 tsk citronsaft
salt
peppar
1/2 förp rucola (à 65 g)
Sås
1/2 purjolök (à ca 150 g)
1 vitlöksklyfta
1/2 citron rivet skal
1/2 förp basilika (à 20 g)
1 tsk olivolja
1 dl crème fraiche
1 dl mjölk
ca 300 g varmrökt lax
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3569 KJ / 853 kCal
Fett46 g
Salt4 g
Kolhydrater60 g
Protein47 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hur mycket är två portioner pasta? Ingen stans står det, ingen tabell på förpackningen, ingen anvisning i receptet. Antar att jag inte skall koka hela förpackningen på 450 g??
Kaisa
2022-11-29Jag hade varmrökt pepparlax så jag kunde väl ha tagit det lite lugnare med pepparn i övrigt, men supergott!
Eva
2018-01-09