Krämig risoni med spenat, mynta och ärter

Betyg 3.3 av 5.
14 personer har röstat
0Klimatsmart
Krämig risoni med spenat, mynta och ärter

Ibland är även det allra enklaste överraskande gott, som denna snabblagade risonirätt. Med endast ärtor och mascarpone som sällskap får denna krämiga risoni en mild och god smak som även går hem hos barnen. Servera den tillsammans med en frisk sallad gjord på babyspenat, mynta och citron.

Krämig risoni med spenat, mynta och ärter

Ingredienser

4 portioner
3 1/2 dl  risoni
250 g  gröna ärtor
1/2 dl  mascarpone
1/2 dl  vatten
salt
svartpeppar

Spenatsallad

1 msk  citronsaft
skal från 1   hel citron
1/2 msk  olivolja
65 g  babyspenat
1   kruka färsk mynta

Till servering

fisk, kyckling eller grillade grönsaker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1123 KJ / 267 kCal
Fett7 g
Salt0.05 g
Kolhydrater38 g
Protein10 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kikärtsfritters med krämig risoni och rucola
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kikärtsplättar med pumpa och hasselnötter
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Oststuvad risoni med kassler och ärtor
Betyg 2.8 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hummus med grönsaker
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad med räkor och risoni
Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga