Krämig risotto med rostad fänkål och mandel
Hur låter krämig risotto som toppas med rostad fänkål och mandelspån till middag? Mumsigt säger vi. Denna variant på risotto gör vi på prästost och grönsaksbuljong, tillsätter lite crème fraiche för syra och extra krämighet. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2022
Ingredienser
4 portioner
Rostad fänkål
2 fänkål
2 rödlökar
2 msk olivolja
salt
peppar
1 förp oliver med pimiento (à 240 g)
3 vitlöksklyftor
Krämig risotto
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
3 dl risottoris
1 förp grillad paprika (à 290 g)
2 dl crème fraiche
1 dl riven prästost
1/2 citron
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
1/2 rostade mandelspån
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3356 KJ / 803 kCal
Fett51 g
Salt3 g
Kolhydrater67 g
Protein15 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer