Krämig rödbetssmoothie med grönkål
Denna rödbetssmoothie är fylld av nyttigheter och har en vackert lila färg. Avokado och banan gör den len och krämig. En perfekt lunch när du behöver äta på språng.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017
Ingredienser
4 portioner
200 g rödbetor
2 selleristjälkar
1 mogen avokado
1 grön (omogen) banan
2 dl hackad grönkål
5 dl kallt vatten
2 dl frysta hallon
2 - 3 msk färskpressad citronjuice
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi557 KJ / 133 kCal
Fett6 g
Salt0.07 g
Kolhydrater15 g
Protein3 g
Kommentarer
En fråga: det står att flera av era smoothies funkar som lunch. Enligt flera källor bör en en lagom lunch- eller middagsmåltid bör ge 400-700 kcal och cirka 20 gram fett. Era smoothies ger betydligt mindre än så. Är det därför rimligt att kalla dem en "lunch"?
Ulf
2024-08-19Ska rödbetorna vara råa eller tillagade?
Anna-clara
2019-01-08Hej Anna-Clara! De ska vara råa när du mixar denna smoothie. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-01-08Riktigt god, smakade mycket bättre än förväntat!
Amanda
2017-11-03