Krämig sallad med rödkål och grönkål
Denna krämiga sallad är helt perfekt att servera till exempelvis prinskorvar och köttbullar. Du gör salladen av rödkål och grönkål som blandas med en krämig sås gjord på parmesanost och crème fraiche, toppa med rostade pumpakärnor och fräscha granatäppelkärnor.
Ingredienser
8 bufféportioner
1/4 litet rödkålshuvud (à ca 300 g)
125 g hackad färsk grönkål
1/2 tsk salt
1 dl finriven parmesan
2 msk finhackad kapris
2 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
1/2 dl majonnäs
svartpeppar
2 msk pumpakärnor
1 dl frysta granatäppelkärnor
Till servering
kycklingköttbullar
kycklingprinskorv
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi788 KJ / 188 kCal
Fett16 g
Salt1 g
Kolhydrater5 g
Protein5 g
Kommentar
Trevlig och färgglad liten sallad som gick hem hos alla, även den familjemedlem som inte brukar tycka om kål. Den kommer vi göra fler gånger.
Evalena
2022-12-25