Krämig sill med rädisor och pepparrot

Betyg 5 av 5.
11 personer har röstat
1
Krämig sill med rädisor och pepparrot

En delikat inlagd sill med nordiska smaker – rädisa, pepparrot och krasse. Krämigheten kommer av crème fraiche smaksatt med majonnäs, salt och nymalen svartpeppar.

Krämig sill med rädisor och pepparrot

Ingredienser

8 portioner
2   förp inläggningssill på minuten (à 420 g)
1   knippe rädisor
2 msk  riven färsk pepparrot
2 dl  crème fraiche
1/2 dl  majonnäs
salt och svartpeppar
1/2   ask krasse

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri creme fraiche och laktosfri majonnäs.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri majonnäs.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
11 personer har röstat

Kommentar

Det blev en favorit bland de som gillar pepparrot. " det kunde tom varit mer pepparrot i", var en kommentar. Det blir repris till påsk

Lisa

2022-01-09

Näringsvärde per portion

Energi1084 KJ / 259 kCal
Fett20.9 g
Salt1.6 g
Kolhydrater12.1 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Äppelsill med fänkål och ingefära
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nobissill
Betyg 2.6 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hovmästarsill
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Silltallrik – svensk tapas
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pepparrotssill med rosépeppar
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingon- och enbärssill
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga