Krämig soppa med kastanjechampinjoner, mandelpotatis och rostade hasselnötter
Smakrik krämig svampsoppa som görs med kastanjechampinjoner för extra mycket smak. Mandelpotatis och grädde gör den lättlagade soppan krämig. Toppa gärna soppan med hasselnötter och gräslök vid servering.
Ingredienser
4 portioner
2 bananschalottenlökar
4 mandelpotatisar (4 potatisar motsvarar ca 200 g)
250 g kastanjechampinjoner
2 msk olja
1 tsk torkad timjan
7 dl vatten
2 svampbuljongtärningar
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 tsk vitvinsvinäger
salt
svartpeppar
1 dl rostade hasselnötter
1/2 kruka gräslök
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1853 KJ / 443 kCal
Fett38 g
Salt2 g
Kolhydrater16 g
Protein7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag lade till en halv vitlök ungefär och det blev den perfekta svampsoppan. Hade inte hasselnötter hemma så bytte mot rostade valnötter och solrosfrön, funkade bra. :)
Ylva
2024-05-13En mustig soppa och gott med de rostade hasselnötterna till. Kan åtnjutas både till vardags och fest!/ Maggan
Margareta
2024-04-02