Krämig svamppasta med rucola tapenade

Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
0Klimatsmart
Krämig svamppasta med rucola tapenade

Den här rätten görs med en sås av ägg och parmesan som blandas med lökfräst svamp. Resultatet blir en krämig pastarätt som toppas med en tapenade gjord på rucola och parmesan.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2012

Krämig svamppasta med rucola tapenade

Ingredienser

4 portioner
4   port spaghetti
1   gul lök
450 g  svampmix
1 msk  olivolja
1 msk  margarin
1/2 tsk  salt (till svamp- och lökfräset)
1 krm  peppar (till svamp- och lökfräset)
3   ägg
50 g  parmesan eller annan lagrad hårdost

Ruccolatapenade

1 dl  svarta, urkärnade oliver
65 g  rucola
1   vitlöksklyfta

För alla

Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2307 KJ / 552 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater70 g
Protein25 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Olivpasta med salami
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kassler Putaneska
Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spaghetti med ruccola och nötter
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Salsiccia med persilja och tomat
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Italiensk köttfärssås med spaghetti
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kassler Puttanesca
Betyg 2.5 av 5.
116 personer har röstat
Under 30 min att tillaga