Krämig tacopaj
En krämig tacopaj som du bara måste prova. Förgrädda ditt pajskal och stek köttfärs med tacokrydda och crème fraiche. Toppa med söta körsbärtomater och riven ost. Grädda din paj i ugnen och servera ihop med en krispig sallad.
Ingredienser
4 portioner
Deg
50 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 dl kvarg (10 %)
3 msk kallt vatten
Fyllning
500 g nötfärs
1 msk smör eller margarin
2 tsk taco kryddmix
1 dl vatten
2 dl crème fraiche med paprika & chili
250 g körsbärstomater
2 - 2 1/2 dl riven ost
Till servering
sallad
För alla
Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, kvarg och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, kvarg, crème fraiche och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat exkl. sallad.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: välj kycklingfärs. Detta leder till en 75 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Tips
Vill du ha mer hetta, strö över 1 dl jalapeños ovanpå körsbärstomaterna.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2964 KJ / 818 kCal
Fett55 g
Salt1.3 g
Kolhydrater40 g
Protein41 g
Kommentarer
Om jag ska göra den igen ska jag ha créme fraiche på sidan, den blev alldeles för ”kladdig”.
Åsa
2024-08-10Bra grundrecept. Jag hade i bra mycket mer tacokrydda, hackad gullök och en burk majs, liten skvätt balsamvinäger i köttfärssåsen samt lite thai chiliflakes då jag gillar stark mat. Det blev en lite djupare smak med balsamvinäger i. Provsmakade köttfärssåsen och kunde knappt sluta äta av den.
Alexander
2024-08-09Fantastiskt god! Jag använde vaniljkvarg vilket verkligen gav en extra fantastisk smak. För er som gillar sött. Denna kommer vi göra om här hemma!
Hanna
2024-08-09