Krämig tacopaj

En krämig tacopaj gjord på egen tacopajdeg. Förgrädda pajskalet och stek köttfärsen med tacokrydda och crème fraiche. Toppa med söta körsbärtomater och riven ost. Grädda din paj i ugnen och servera ihop med en krispig sallad.

Ingredienser
4 portioner
Deg
50 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 dl kvarg (10 %)
3 msk kallt vatten
Fyllning
500 g nötfärs
1 msk smör eller margarin
2 tsk taco kryddmix
1 dl vatten
2 dl crème fraiche med paprika & chili
250 g körsbärstomater
2 - 2 1/2 dl riven ost
Till servering
sallad
Gör så här
00:30:00
00:15:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. sallad.
Energi2964 KJ / 818 kCal
Fett55 g
Salt1.3 g
Kolhydrater40 g
Protein41 g
Kommentarer
Underbar recept! Förenklade lite för mig och köpte färdig tacopaj.
Carl
2025-03-30Toppen Så enkelt och så god 👍
Anders
2025-02-02Använde en hel påse tacokrydda. Jättegod,serverade neutral creme fraiche som tillbehör för de som ville dämpa styrkan från den smaksatta
Ingela
2025-01-19