Krämiga sillar
Här har du ett recept på mästerliga och krämiga sillar. Du väljer efter smak currysill, dijonsill med örter eller pepparrotssill. De är enkla att göra och ska stå en timme innan servering. Gott att äta till knäckebröd!
Ingredienser
8 portioner
Currysill
2 burkar 5-minuters sill à 450 g
1 msk hett vatten
1 msk curry
1 stort äpple
3 dl gräddfil
1 msk honung
1/2 tsk salt
Dijonsill med örter
2 burkar 5-minuters sill à 450 g
4 dl turkisk yoghurt
2 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
1 msk olivolja
1 dl skuren gräslök
1 dl skuren basilika
1 dl skuren persilja
Pepparrotssill
2 burkar 5-minuters sill à 450 g
4 dl crème fraiche
1 dl riven pepparrot
1 dl grovskuren dill
rivet skal och saft från 1 citron
1 tsk salt
För alla
Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt ut gräddfil, yoghurt och créme fraiche mot laktosfria varianter.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen, yoghurt och créme fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör så här
Tips
Servera med knäckebröd.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Tänk vad kul om ngn matbutik i Alanya kunde börja sälja sill...Vi vill också ha till MIDSOMMAR !
Eva
2009-06-06