Krämiga tahininudlar med tofu
Ta en smakresa till Asien med detta enkla och välsmakande recept. Njut av en läcker och mättande måltid med färska nudlar krämiga av sesampastan tahini och smakfull tofu stekt i soja.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023
Ingredienser
4 portioner
1/2 dl tahini
3/4 dl japansk soja
1 tsk sambal oelek
1 dl vatten
2 msk strösocker
230 g naturell tofu
1 msk olja
2 msk japansk soja
500 g färska nudlar (t ex ägg- eller sobanudlar)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2765 KJ / 661 kCal
Fett18 g
Salt5 g
Kolhydrater96 g
Protein27 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lagade "Marinerad tofu i ugn" istället för tofun enligt recept, även det ett ICA-recept, 400 g tofu är lagom till 4 pers. Använder man torra äggnudlar brukar 250-300 g vara lagom till 4 pers. Själv äter jag inte gluten så jag tog breda risnudlar istället och det funkade bra.
Susanne
2024-09-303-4 dl japansk soya kan väl ej stämma?😅 Det står dessutom 2 gånger!
Emma
2024-08-27Jättegott, men måste vara felskrivet med mängden nudlar? Tog 300 g vilket blev lite för mycket till mängden sås.
Fanny
2024-08-14