Kreolskans vardagsgryta med syltlök och cornichons
Kreolskans vardagsgryta är en smakrik och mustig höstgryta med spännande inslag av syltlök, oliver, cornichons och kabanoss. Denna kreolska gryta serveras med ris eller bulgur samt en klick dijonsenap.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2011
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller bulgur
2 ölkorvar t ex kabanoss
2 paprikor
1 dl cornichons
400 g strimlat griskött
2 msk smör eller margarin
1 1/2 tsk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk vetemjöl
1 dl syltlök
3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl vispgrädde
1 dl oliver (gärna olika sorter)
Till servering
morotsstavar
ev dijonsenap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2963 KJ / 709 kCal
Fett36.7 g
Kolhydrater63.2 g
Protein31.2 g
Kommentar
Jättegott! Vi brukar byta grisköttet mot kycklingfilé.
Hanna
2020-10-25