Krispig chiliolja

En smakrik krispig chiliolja, eller crispy chili oil, med crunch av friterad och rostad lök, lyfter allt från nudlar till grönsaker. Detta enkla recept med krispig chili i olja är perfekt för dig som älskar hetta och umami!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2025

Ingredienser
ca 3 dl
2 schalottenlökar
8 vitlöksklyftor
2 dl olja
1 stjärnanis
1 tsk mortlad sichuanpeppar
1 tsk paprikapulver
1 msk chiliflakes
1/2 tsk salt
1 msk japansk soja
2 msk rostade sesamfrön
1 dl rostad lök
Gör så här
Viktigt med rena ingredienser, verktyg och burkar. Chilioljan håller sig krispig och ska förvaras i kyl och konsumeras inom 2 veckor.
00:03:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Energi2809 KJ / 671 kCal
Fett69 g
Salt2.4 g
Kolhydrater12 g
Protein3 g
Kommentar
Alltså. Den har allt.
Victoria
2025-04-20