Krispig fisk med gräddiga ärtor
Varför kan inte alla rätter vara så här enkla att laga? Koljan läggs i en ugnsform och kryddas med salt och peppar innan osten strös över. Under tiden den gratineras i ugn kokas potatisen klar, citronen skärs i klyftor, och ärtorna värms ihop med grädden. Låter gott, eller hur?
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
600 g alaska pollock
salt
peppar
1 tsk paprikapulver
1 1/2 dl riven ost (gärna Folke)
2 msk ströbröd
1 citron
300 g frysta gröna ärtor
2 1/2 dl vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2995 KJ / 715 kCal
Fett36 g
Salt2 g
Kolhydrater46 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott m fisk och potatis men lite blaskig sås. La till lite kokt ägg.
Louise
2022-10-10Fisken var jätte god helt klart en jätte god mat kommer lätt göra om det:)
Emma
2022-10-05Var mycket gott! Marianne
Marianne
2022-10-05