Krispig persiljerot med parmesan och hasselnötter
Med utseende lik en palsternacka och med smak av persilja och mild selleri är persiljeroten en rotsak som förtjänar uppmärksamhet. Rosta den i ugnen och den får en fyllig smak som passar suveränt till hasselnötterna, den salta parmesanosten och det krispiga japanska ströbrödet panko.
Ingredienser
4 portioner
900 g persiljerot
2 msk olivolja
1/2 dl rostade hasselnötter
1/2 kruka persilja
1 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
1 dl panko
1/2 tsk salt
1 krm peppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: byt ut panko mot glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: byt ut panko mot glutenfritt ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1443 KJ / 344 kCal
Fett16.3 g
Salt1.1 g
Kolhydrater35.6 g
Protein12.1 g
Kommentarer
Galet gott! Perfekt som tillbehör till en köttbit
Henrik
2021-03-08Sååå smakfullt å fint. Perfekt som förrätt,
Britt marie
2016-04-21