Krispiga majsbiffar med salsa och avokado

Betyg 3.3 av 5.
37 personer har röstat
0
Krispiga majsbiffar med salsa och avokado

Underbart krispiga majsbiffar på blandfärs serveras här med en frisk avokadosalsa. Biffarna steks i olja som ger en gyllenbrun färg och en perfekt knaprig yta, samtidigt som majsen hjälper till att göra biffarna oerhört saftiga. Servera med ris, sallad och gräddfil för en fräsch, mättande måltid.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2016

Krispiga majsbiffar med salsa och avokado

Ingredienser

4 portioner

Ris

4   port ris (eller annat gryn)

Majsbiffar

1   förp majskorn (à 150 g)
ca 500 g  blandfärs
1   ägg
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
1 msk  paprikapulver

Panering

1   ägg
1 dl  ströbröd
1 msk  olja

Salsa

2   avokador
300 g  chunky salsa

Till servering

1/2   huvudsallad
1 1/2 dl  gräddfil

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Smaksätt biffarna med sambal oelek och pressad vitlök.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
37 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3161 KJ / 756 kCal
Fett38 g
Salt3.4 g
Kolhydrater63 g
Protein37 g

Testa liknande recept

Cornfritters och salsa med avokado
Betyg 3.4 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad majs och kyckling med avokadosalsa
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tex-mex färsbullar med tomatsalsa
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cornburgers
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttfärstortilla i ugn
Betyg 4.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Avokadosallad med majs, paprika och koriander
Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga