Krispiga rawfoodkex med sourcreamost
![Krispiga rawfoodkex med sourcreamost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17679/cf_259/krispiga_rawfoodkex_med_sourcreamost.jpg)
Njutbara krispiga rawfoodkex av linfrön, sesamfrön, solrosfrön, pumpakärnor och kummin. Till kexen tillagar du en raw sourcreamost med cashewnötter, citronjuice, purjolök, dill och basilika. Ett gott tilltugg.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009
![Krispiga rawfoodkex med sourcreamost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17679/cf_259/krispiga_rawfoodkex_med_sourcreamost.jpg)
Ingredienser
15 st
Rawfoodkex
3 dl hela linfrön
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpakärnor
1 dl vatten
1 tsk kummin
1 tsk salt
Raw sourcreamost
1 1/2 dl cashewnötter
4/5 dl vatten
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
5 cm purjolök
3 tsk färsk basilika
3 tsk dill
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag hittade detta recept i en kokbok jag har. När jag gjorde kexen bytte jag ut salt och kummin mot lantbuljong, ca 1½ tsk. Hade dessutom lite mer vatten i och lät allt så till sig över natten, då bildas det en gel av linfröna som håller ihop frökexen i ugnen sedan. Jag har inte gjort sourcream-osten än, men kexen var goda som de var. Rekomenderas.
Malin
2011-06-07