Kronärtskocksröra med fetaost
![Kronärtskocksröra med fetaost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_225529/cf_259/kronartskocksrora_med_fetaost.jpg)
En enkel kronärtskocksröra svänger du snabbt ihop av marinerade kronärtskockor, fetaost och yoghurt. Smaksätt med vitlök och mynta eller persilja och du har en magiskt god röra som gör sig perfekt med bröd, krispiga grönsaker eller knapriga chips.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2021
![Kronärtskocksröra med fetaost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_225529/cf_259/kronartskocksrora_med_fetaost.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 burk marinerade kronärtskockor (à ca 300 g)
150 g fetaost
2 dl matyoghurt (10%) eller crème fraiche
1 riven vitlöksklyfta
2 msk hackad mynta eller persilja
salt
svartpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt/crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt/crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Spara oljan från kronärtskockorna och använd i till exempel en salladsdressing.
Har du lagat receptet?
Kommentarer