Kronärtskockstortilla
![Kronärtskockstortilla](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_70371/cf_259/kronartskockstortilla.jpg)
En spansk omelett med kronärtskocka är en tapasfavorit. Den krämiga tortillan gör du enkelt med färdiga kronärtskocksbottnar och gräddas smidigt klart i ugnen. Omeletten blir ett läcker tillskott på buffén tillsammans med andra tapas som serrano, oliver och manchegoost.
![Kronärtskockstortilla](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_70371/cf_259/kronartskockstortilla.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 förp kronärtskocksbottnar (à ca 400 g)
1 kruka persilja
6 ägg
salt och svartpeppar
2 msk olivolja
Till servering
fler tapasrätter t.ex. serranoskinka, oliver och manchegoost
För alla
Innehåller ägg.
Rätten är fri från gluten, laktos.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1013 KJ / 242 kCal
Fett15.8 g
Kolhydrater9.4 g
Protein13.3 g
Kommentarer