Kronhjortsfärsbiffar i äpple- och plommonsås
Dessa ljuvliga kronhjortsfärsbiffar har en fantastisk smak av timjan och ett sting av dijonsenap. Kronhjortsfärsbiffarna blir extra saftiga och lite söta då de får sjuda tillsammans i gräddsås med bland annat katrinplommon och äpplen. Servera de saftiga biffarna i sås med potatis och mangold.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Biffar
1 dl vatten
1/2 dl ströbröd
ca 500 g älg- eller kronhjortsfärs
1 msk dijonsenap
1/2 tsk timjan
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör
Sås
12 urkärnade katrinplommon
1 gul lök
1 rött äpple
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
65 g röd mangold
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2696 KJ / 644 kCal
Fett25.9 g
Salt2.76 g
Kolhydrater62.6 g
Protein35.6 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer